28/2/10

LA TORRE RECAPTA FONS PEL CENTRE JERONI DE MORAGUES

La Torre recapta 902,80€ pel Jeroni de Moragas
A través de varis bingos, i unes cistelles nadalenques
Durant els actes festius de Nadal, la comissió de festes va organitzar uns bingos i una cantada de nadales amb els nens amb la finalitat de que la gent bonament donés qualsevol producte per sortejar aquests lots durant la festa major de Sant Antoni.
La quantia parla per si sola 902,80 € que s'han fet entrega al Centre Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre, per tal de millorar les seves instal.lacions. Sens dubte, un gran acte de solidaritat de la gent de la Torre.

25/2/10

JOSEP POBLET, PRESENTAT COM A CAP DE CARTELL DE CIU AMB LA PRESÈNCIA D'UNA DEL.LEGACIÓ DE CIU LA TORRE!



El cap de llista de CiU per les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Josep Poblet, ha assenyalat aquest migdia que “farem que les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre se sentin protagonistes del nostre país”. Davant 1.500 persones que han omplert el centre de convencions de Port Aventura, entre Vila-seca i Salou (el Tarragonès), Josep Poblet ha viscut la seva proclamació com cap de cartell dels nacionalistes acompanyat no només pel president de la federació, Artur Mas, sinó pels caps de llista de les comarques gironines, Santi Vila, i el de la Plana de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Albert Batalla.
Els candidats de CiU s’ha reunit a Vila-seca en l’acte central de la marató que avui portarà el candidat a la presidència, Artur Mas, de Girona a Lleida passant per Tarragona. En aquest dinar, Poblet ha intervingut per enunciar en forma de decàleg les seves prioritats: “Aixecar tant alt com puguem Catalunya! Recuperar la il·lusió, fer créixer la força del nostre territori, sentir-nos protagonistes del nostre país, transmetre la força de les nostres conviccions, fer possibles els nostres ideals, moure el país per sobre de les dificultats, generar a tot arreu un sentiment positiu, fer una política propera, neta i compromesa, i parlar directament al cor i al cap de tothom!”.
Josep Poblet ha tingut paraules d’intens agraïment per l’anterior cap de llista dels nacionalistes tarragonins, Joan Miquel Nadal, i ha reclamat “emocióm confiança i compromís”: “aquestes eleccions demanen més esforç que mai per explicar objectius, sumar aportacions i treballar de valent per tal que tots ens engresquem de nou per superar la crisi actual amb unes polítiques que parlin de tu a tu a les nostres preocupacions de cada dia”. Poblet ha insistit que “no és possible entendre Catalunya sense pensar en cada poble, en cada ciutat i en cada comarca”.
“La trajectòria que començo ara té la mateixa direcció, les mateixes conviccions i els mateixos sentiments: estimar el nostre país, el meu país, des del meu poble, des de les nostres comarques, amb accent de les Terres de l’Ebre i amb accent del Camp de Tarragona, des d’aquesta terra, fent pinya amb tota la gent de Catalunya”, ha afegit, perquè “tal com va dir Gandhi: tots junts hem de ser el canvi que voldríem veure al món”.
El candidat nacionalista per Tarragona i l’Ebre ha deixat clar que “la nostra feina és doncs trobar l’horitzó més llunyà, el que sumi més esperances de tothom, el que faci convergir més mirades, el que parli de progrés i de solidaritat, de treball i de benestar, de confiança en una Catalunya millor”. “Un horitzó que reculli molts horitzons i que tingui en compte totes les mirades. Els reptes s’aconsegueixen anant a favor, mai anant en contra de ningú”, ha reblat, “només així podrem tenir una Catalunya que sempre avanci i que mai vagi endarrere”.


MAS: “PROJECTEN EL QUE EL PAÍS NECESSITA”
Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que “Poblet haurà d’estar molt a l’alçada de les circumstàncies, perquè fins ara hi ha hagut un cap de llista molt potent, que ha fet molta feina i molt bons resultats, en Joan Miquel Nadal. No és fàcil ser el relleu d’algú molt potent, i si no que m’ho expliquin a mí”, ha bromejat.
El líder nacionalista ha explicat que “volem el canvi per defensar amb més eficàcia el nostre autogovern, la nostra capacitat de decidir. I per deixar clar que Catalunya no és una província d’Espanya, sinó una nació d’Europa, i la volem més lliure”. “També volem un canvi per donar prestigi, dignitat i credibilitat a les les nostres institucions”, ha afegit.
Mas ha declarat que “avui presentem tres candidats, Vila, Poblet i Batalla, que son joves, alcaldes de les seves ciutats, amb experiència. En Poblet fa anys que guanya eleccions de manera contundent. Els tres son gent que projecten bona imatge de CiU i del que volem per Catalunya: solvència, seriositat, responsabilitat. Son gent també capaç de somiar i de portar les seves ciutats endavant, capaços de convèncer perquè son patriotes convençuts”, ha reblat.
El secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha assgurat que “CiU té un model de país que passa per les persones i el país en el seu conjunt, equilibrat i amb un sentiment que ha de tenir resposta”. “Totes les propostes de llei electoral son legítimes, i la nostra també. Sempre hem defensat el territori, i ara ens hem quedat sols reclamant que Tarragona, Lleida i Girona tinguin la mateixa representació que ara”, ha advertit.

12/2/10

LA 1A MOSTRA DE PRODUCTES DE LA TORRE, JA ÉS AQUÍ!!!!


La Torre de l'Espanyol, arran de l'èxit de la 6a Festa de la Clotxa Comarcal de l'any passat, vol empendre l'empemta i el segon diumenge de març, concretament el 14 a partir de les 10 del matí, els carrers del poble estaran plens de paradetes on mostrarà cadascú el seu millor producte i amés es podrá degustar el plat típic de la Torre, la Cassolada i la coca de Sant Antoni adquirint els tiquets que es podran aconseguir anticipadament als bars del poble, a l'Ajuntament i en establiments de municipis veïns. També cal destacar, que es podrà gaudir d'una sèrie d'actuacions musicals de varis estils, repartides per les places del poble i exposicions a l'Ajuntament i al Centre Cívic. La Festa s'acabarà a la Societat amb ball per a tothom.
Des de CiU la Torre us convidem a que hi prengueu part amb entusiasme!

10/2/10

EL CONSELLER MARAGALL DIU QUE CATALUNYA ESTÀ FATIGADA DE TRIPARTIT!

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que Catalunya està “fatigada” de la fórmula del tripartit i ha augurat que els tres partits que en aquests moments governen no sumaran després de les properes eleccions. Segons el conseller, “tot indica que la ciutadania no recolzarà nous experiments ni artefactes inestables o pretesament inestables”.
Ara bé, Maragall ha constatat que, davant d'això, la resposta tendeix a una “major fragmentació” en lloc d'un “retorn intel•ligent a les grans forces”. En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el conseller d'Educació ha lamentat la imatge “no positiva” que projecta el Govern de la Generalitat malgrat “el balanç real, positiu en pràcticament totes les direccions”.
I, tot i això, Maragall ha constatat que l'executiu “continua tenint aquest estigma de no acceptació, de gairebé rebuig unànime al propi concepte, a la pròpia marca que el defineix”. “És una contradicció amb què hem de viure i que demana respostes de futur”, ha assegurat.Grup propi a Madrid.
El conseller també ha reclamat al PSC un projecte “clar, global, explícit, i un lideratge que l'assumeixi” i “veu pròpia” al Congrés, “amb lleialtat al projecte federal, però amb posició pròpia”.“Vull que tots els ciutadans coneguin i vegin qui és el diputat del grup majoritari català al Congrés (...) Vull un PSC que s'expressi en veu alta cada dia, vull veure el meu diputat socialista als informatius del migdia i la nit per saber què ha dit el PSC, com veiem què diu Joan Herrera per ICV, Joan Ridao per ERC o Josep Antoni Duran i Lleida per CiU”, ha exclamat.

6/2/10

JOSEP POBLET, CAP DE CARTELL DE CIU DE LES COMARQUES TARRAGONINES!

(FONT: diari el Punt)

"L'actual president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va ser presentat ahir, després d'una executiva extraordinària de les federacions de CDC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, com la figura que encapçalarà la llista de CiU per la demarcació a les eleccions al Parlament de Catalunya.
Com ja havia avançat El Punt fa setmanes, Poblet substituirà Joan Miquel Nadal, que d'aquesta manera certifica la seva retirada de la política. El nou cap de cartell, que ja va ser diputat entre el 2003 i el 2006, va expressar ahir que se sent «orgullós» de liderar el projecte, que li suposa «un abans i un després» i que té «ganes d'aportar allò que el país necessita en aquests moments». Poblet no va voler aclarir si després de les eleccions, o abans, deixarà la Diputació, tot i que ho va insinuar, deixant clar que la seva responsabilitat a Vila-seca, on és alcalde, «està fora de qualsevol dubte».
El també expresident de CDC al Camp serà proclamat oficialment en un acte que es farà el dia 21 al Palau de Congressos de Port Aventura, amb la presència d'Artur Mas.
A Lleida i a Girona també hi ha novetats. L'alcalde de la Seu d'Urgell Albert Batalla substituirà l'exconseller Josep Grau, i a les comarques gironines l'alcalde de Figueres, Santi Vila, agafa el testimoni del president de CDC al territori Eudald Casadesús".
Des de CiU la Torre, volem donar l'enhorabona i el suport a Josep Poblet.