7/3/09

8 DE MARÇ:DIA DE LA DONA TREBALLADORA!



Enguany celebrem el Dia Internacional de la Dona immersos en una gran crisi econòmica global, que colpeix Catalunya molt especialment. Però tota crisi ha de ser sinònim d’oportunitat i això ens exigeix saber aprofitar el moment amb mirada a llarga distància. Ha arribat l’hora d’un nou canvi d’era i tenim l’oportunitat de contribuir al disseny de la nova etapa. Davant nostre tenim el deure d’impulsar un nou model de societat i la construcció del nou futur ha de ser feta entre tots, homes i dones.
El Segle XX va representar la revolució pacífica i silenciosa de les dones, en què aquestes varen anar assolint uns drets fonamentals que els hi eren negats. Ara, el Segle XXI ha de ser el del reconeixement i consolidació de les dones per a la seva realització i aportació personal. Perquè la societat és un bé comú sobre el qual totes les persones tenen el dret i el deure de contribuir al seu desenvolupament.
Cal, doncs, que la identitat personal de les dones mantingui el seu valor essencial, sense por a executar des de la mirada de dona, sense imitar models que no els són propis. Homes i dones hem d’estar en just equilibri, perquè som diferents però iguals. Ens necessitem els uns als altres per evolucionar i progressar i per anar bastint una societat més justa i més rica en la diversitat.
Les dones hem de ser, també, impulsores d’un autèntic canvi cultural, exercint el paper de co-protagonistes i deixant enrere el d’actrius secundàries, perquè la societat és masculina i femenina, i aquesta societat ens espera.
Catalunya mai ha defallit davant l’adversitat i sempre ha estat un país que ha arrossegat altres territoris i ha fet d’autèntic motor de la modernitat. El caràcter emprenedor del poble català ha fet que el país hagi estat pioner en molts camps i prestigiat arreu. Això pot tornar a ser una realitat. Nosaltres podem si ho volem i, ara, és l’hora.
Els homes i les dones de Convergència Democràtica de Catalunya fem una clara aposta per revisar i millorar, activament, el model social actual, i volem fer-ho en termes d’igualtat real, perquè un nou paradigma és possible.