31/8/09

JORDI PUJOL CREU QUE LA GENERALITAT ÉS CAN SEIXANTA I ESTÀ DOMINADA PER LA CONTRADICCIÓ INTERNA!




En un sopar amb militants al Ripollès, el President afirma que "no n'hi ha prou" només amb una manifestació en cas d’una sentència adversa del Tribunal Constitucional a l’Estatut sinó que caldrà organitzar “una acció de conjunt” com a resposta.
El President Jordi Pujol opina que l’actual govern de la Generalitat és “Can Seixanta”, que està “dominat per la contradicció interna” i que “fa d’equilibrista per mantenir la cadira com sigui”. En un sopar amb militants i simpatitzants al qual cada any assisteix el President a la comarca del Ripollès, que es va fer a Sant Joan de les Abadesses, va alertar que després de les properes eleccions autonòmiques si el tripartit suma el tornaran a repetir. Per això, els va demanar que es posin “entre cella i cella” aquesta idea perquè només si CiU treu un gran resultat “podrem evitar un tercer tripartit”.
“Convergència i Unió ha de fer un gran resultat” perquè el govern de Catalunya torni a ser una “eina eficaç” per aprofitar tots els actius i recursos que té Catalunya i fer prosperar el país com ho varem fer durar 23 anys.
Per Jordi Pujol, “no pot ser governar el país amb mentalitat de gestió, per anar sortint del pas. Hem de tenir il·lusió. I el Govern de Catalunya l’ha de composar gent que el país l’emocioni, que tingui un projecte i orgull de país, idees clares, valors sòlids i actituds positives”.
Sobretot el Parlament és qui té a dir sobre el TC
El President, Jordi Pujol, creu que “probablement” s’haurà de convocar una manifestació en el cas que el Tribunal Constitucional retalli l’Estatut. “Però amb una manifestació no n’hi ha prou”, segons el President, ja que el que caldrà com a país és “organitzar una acció de conjunt important”.
En cas d’una sentència negativa, Pujol entén que el Govern de la Generalitat i el seu President “hi tenen alguna cosa a dir”, també els partits, “però sobretot qui hi té alguna cosa a dir és el Parlament” ja que és l’expressió més representativa del poble de Catalunya i qui va aprovar l’Estatut.
Per Pujol, el Parlament haurà de fer un debat per veure “si queda tancat el plet de Catalunya, o no. Si queda resolt, o n o. I si no, seguir lluitant”.
Una crisi econòmica portada amb els peus
Respecte a la pujada d’impostos anunciada divendres pel President del Govern Espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no s’ha estat de dir que “si alguna característica ha tingut aquesta crisi econòmica és que ha estat portada amb els peus pel Govern espanyol i especialment pel Zapatero, a través de les seves declaracions”. Pujol ha recordat que “primer deien que no hi havia crisi, que teníem el millor sistema financer del món, després que hi havia certa desacceleració, llavors les coses ja no anaven tant bé... ara el que cal és que quan sàpiguen què s’ha de fer ja ens ho explicaran”.
Pel President, Zapatero “no té capital de confiança” i ha actuat amb “gran frivolitat” i per això lluitem amb un inconvenient “que fins ara ho han fet molt malament”.