1/1/10

BON ANY 2010, L'ANY DEL CANVI QUE NECESSITA CATALUNYA!

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat aquest matí que “això no pot continuar així: el 2010 ha de ser l'any del canvi, i CiU treballarà per fer-lo possible”, s’ha compromès. Mas ha assenyalat que “ens tocarà reflotar el vaixell: primer cal canviar de tripulació perquè el canvi no es pot fer amb la mateixa gent, i després tapar moltes vies d'aigua, reparar danys, fixar un rumb clar i, com diuen els maquinistes, avant i a tota màquina”.

Artur Mas ha constatat que l'any que ara acaba “no ha estat bo per Catalunya” per la crisi econòmica, amb les seves conseqüències socials, com “l’increment de la pobresa”, i tampoc en el terreny nacional, “des d’un punt de vista de l’autogovern i des del punt de vista de l’actitud del govern”. El líder nacionalista ha recollit que “a Catalunya hi ha ganes de canvi, i només pot venir de la mà de CiU”.

Mas ha plantejat que CiU governi sola i sense necessitat de “crosses” per garantir “el canvi que Catalunya necessita i un govern “fort i unit”. Les prioritats dels nacionalistes seran “superar la crisi econòmica, aixecant el país per garantir treball i activitat econòmica, i reintroduir les dosis de confiança que Catalunya necessita per tirar endavant”.

Artur Mas ha reclamat que acabi la “degradació progressiva” a la qual el tripartit està sotmetent Catalunya: “l'única garantia per aconseguir-ho és un govern de CiU, que treballi per a la recuperació econòmica, el canvi de model productiu i el desenvolupament de totes les seves potencialitats”. “Aconseguirem situar Catalunya en el lloc on mereix estar”, ha assegurat Mas, qui ha sostingut que davant de la desafecció política, CiU centrarà els seus esforços que les ganes de canvi que hi ha a la societat es tradueixin al Govern.

El president de CiU també ha apuntat que “caldrà defensar l'autogovern, i això passa per garantir la capacitat de decisió dels catalans i defensar-la davant les amenaces exteriors que vénen de l'Estat Espanyol i les debilitats i renúncies que vénen de dins”. “Cal defensar la dignitat de Catalunya com a nació. Se'ns pot voler més o menys, però als catalans ens han de respectar”, ha dit.
Artur Mas ha denunciat “l'actuació errònia i erràtica del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que assumirà el mandat de la presidència de torn de la UE mentre Espanya perd punts des de tots els punts de vista en el marc internacional” .