15/9/10

Maragall aposta per Mas com a president "perquè toca"


L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, aposta per líder de CiU Artur Mas com a nou president de la Generalitat en una entrevista a la revista MésCat –butlletí que es reparteix entre militants i simpatitzants de CDC- que recull aquest dimarts el rotatiu La Vanguardia.

Maragall considera que Mas guanyarà "perquè toca" i explica que ha canviat la seva opinió personal sobre Mas sobretot perquè el mateix líder de CiU ha canviat durant l'etapa a l'oposició. Assegura que s'ha "amorosit".

L'exmembre del PSC denuncia, a més, la situació "absurda" que s'ha creat després de la sentència del TC sobre l'Estatut, i altre cop es mostra partidari d'intentar algun tipus de via rupturista com ara el "tancament de caixes".

L'aposta de Maragall per Mas té a veure amb el fet que "ja fa molt de temps que governen els altres". L'expresident afegeix que espera que el líder corvengent "ho faci bé".

Insisteix amb el tancament de caixes

El president que va fer possible l'alternança al govern de la Generalitat després de 23 anys de mandat convergent parla en l'entrevista d'altres qüestions. Per exemple, diu que després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, s'ha creat una situació "absurda", que ha provocat que "l'oposició entre Catalunya i l'Espanya centralista sigui encara més impossible de resoldre".

L'expresident pel PSC recorda que "sempre" ha estat federalista, "d'un federalisme diferencial", i lamenta que "no hi ha hagut manera". Al seu parer, "cada cop que hem intentat que s'accepti una Espanya plural en la qual Catalunya se senti còmode, no ha estat possible. I una de les conseqüències és que la gent ha dit prou".

És per això que Maragall creu que és moment d'optar per una altra via: "A la història de Catalunya hi ha hagut dues posicions extrems. Una, la de les proclames independentistes. L'altra, la del tancament de caixes". L'expresident admet que no sap si una opció d'aquest segon tipus seria possible, però es mostra favorable a provar-la.
(font: www.elsingulardigital.cat)