20/4/09

CONVERGÈNCIA DE LA TORRE A VIC!

Convergència reuneix 11.000 persones a Vic-Gurb en la celebració del Dia del Partit
El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha proclamat que aquest migdia que “ens podem enfrontar a totes les crisis sempre que tinguem que mantinguem ferma la fe en que Catalunya és un país ple d’oportunitats”. “El repte és aixecar Catalunya: podem lluitar contra la crisi econòmica, la crisi política, la dels valors; però la pitjor crisi seria no veure que Catalunya és un país ple de d’oportunitats”, ha reblat.
Mas ha fet aquestes afirmacions en l’acte polític del Dia de Convergència, que se celebra aquest diumenge a Vic-Gurb (L’Osona), que ha reunit unes 11.000 persones vingudes de totes les comarques del Principat, des de Salses al Sènia. Totes les federacions de Convergència han organitzat activitats a les seves parades. També la sectorial d’Immigració ha aportat les tradicions dels diversos països d’origen dels nous catalans.
Artur Mas ha recordat que la darrera vegada que es va celebrar la festa de Convergència, al 2003 a Castellar del Vallès, “Convergència era al govern, pero hi va anar la meitat de la gent que avui”. En aquest sentit, s’ha felicitat de l’exemple que dona el cap de llista de Convergència a les europees, Ramon Tremosa, que en un moment determinat va abandonar el partit i ara hi ha tornat per a sumar per a Catalunya: “Com més Tremoses tornin, i s’hi acostin més persones que mai hi han estat, més fort serà el catalanisme i més forta serà Catalunya”.
El líder nacionalista també s’ha congratulat perquè “els que ens van criticar per fer la Casa Gran del Catalanisme ara ens la imiten”. “A dferència d’ells, que etiqueten tothom, nosaltres no etiquetem ningú: parlar d’autonomistes, sobiranistes, independentistes, és un parany per dividir el catalanisme i afeblir-lo”, ha subratllat, “cal que acollim tothom, sense etiquetes, els que volen posar un gra de sorra al servei de la construcció nacional”.
Mas ha insistit que “aquests sis anys d’oposició demostren que Convergència té capacitat d’organització i disciplina per ser un gran partit, i alhora té una ànima prou forta per ser un gran moviment patriòtic al servei dels catalans”. “Els que van dir que sense el poder CDC es desfaria no entenen el que significa Convergència, i no entenen l’ànima del país”, ha afegit.
Per la seva banda, el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha assegurat que “la nostra força no ve de ser al govern, ve d’estimar el país la seva gent”. “Som especialistes en aixecar el país en moments difícils: ens hi tornarem a posar i farem d’Artur Mas el president que Catalunya necessita i merex”, ha reblat.
També ha intervingut el el cap de llista de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha posat de relleu que “el tripartit va aixecar grans expectatives, però ha estat un gran fracàs: no ha obtingut més autogovern ni ha gestionat millor l’autogovern que ja hi ha”. Tremosa ha denunciat que “el PSC ha acceptat l’ex ministra de Foment Magdalena Álvarez a la seva llista: deixarem que el 7 de juny la Maleni torni a guanyar les eleccions a Catalunya?”, ha plantejat.