10/2/10

EL CONSELLER MARAGALL DIU QUE CATALUNYA ESTÀ FATIGADA DE TRIPARTIT!

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que Catalunya està “fatigada” de la fórmula del tripartit i ha augurat que els tres partits que en aquests moments governen no sumaran després de les properes eleccions. Segons el conseller, “tot indica que la ciutadania no recolzarà nous experiments ni artefactes inestables o pretesament inestables”.
Ara bé, Maragall ha constatat que, davant d'això, la resposta tendeix a una “major fragmentació” en lloc d'un “retorn intel•ligent a les grans forces”. En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el conseller d'Educació ha lamentat la imatge “no positiva” que projecta el Govern de la Generalitat malgrat “el balanç real, positiu en pràcticament totes les direccions”.
I, tot i això, Maragall ha constatat que l'executiu “continua tenint aquest estigma de no acceptació, de gairebé rebuig unànime al propi concepte, a la pròpia marca que el defineix”. “És una contradicció amb què hem de viure i que demana respostes de futur”, ha assegurat.Grup propi a Madrid.
El conseller també ha reclamat al PSC un projecte “clar, global, explícit, i un lideratge que l'assumeixi” i “veu pròpia” al Congrés, “amb lleialtat al projecte federal, però amb posició pròpia”.“Vull que tots els ciutadans coneguin i vegin qui és el diputat del grup majoritari català al Congrés (...) Vull un PSC que s'expressi en veu alta cada dia, vull veure el meu diputat socialista als informatius del migdia i la nit per saber què ha dit el PSC, com veiem què diu Joan Herrera per ICV, Joan Ridao per ERC o Josep Antoni Duran i Lleida per CiU”, ha exclamat.