25/2/10

JOSEP POBLET, PRESENTAT COM A CAP DE CARTELL DE CIU AMB LA PRESÈNCIA D'UNA DEL.LEGACIÓ DE CIU LA TORRE!



El cap de llista de CiU per les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Josep Poblet, ha assenyalat aquest migdia que “farem que les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre se sentin protagonistes del nostre país”. Davant 1.500 persones que han omplert el centre de convencions de Port Aventura, entre Vila-seca i Salou (el Tarragonès), Josep Poblet ha viscut la seva proclamació com cap de cartell dels nacionalistes acompanyat no només pel president de la federació, Artur Mas, sinó pels caps de llista de les comarques gironines, Santi Vila, i el de la Plana de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Albert Batalla.
Els candidats de CiU s’ha reunit a Vila-seca en l’acte central de la marató que avui portarà el candidat a la presidència, Artur Mas, de Girona a Lleida passant per Tarragona. En aquest dinar, Poblet ha intervingut per enunciar en forma de decàleg les seves prioritats: “Aixecar tant alt com puguem Catalunya! Recuperar la il·lusió, fer créixer la força del nostre territori, sentir-nos protagonistes del nostre país, transmetre la força de les nostres conviccions, fer possibles els nostres ideals, moure el país per sobre de les dificultats, generar a tot arreu un sentiment positiu, fer una política propera, neta i compromesa, i parlar directament al cor i al cap de tothom!”.
Josep Poblet ha tingut paraules d’intens agraïment per l’anterior cap de llista dels nacionalistes tarragonins, Joan Miquel Nadal, i ha reclamat “emocióm confiança i compromís”: “aquestes eleccions demanen més esforç que mai per explicar objectius, sumar aportacions i treballar de valent per tal que tots ens engresquem de nou per superar la crisi actual amb unes polítiques que parlin de tu a tu a les nostres preocupacions de cada dia”. Poblet ha insistit que “no és possible entendre Catalunya sense pensar en cada poble, en cada ciutat i en cada comarca”.
“La trajectòria que començo ara té la mateixa direcció, les mateixes conviccions i els mateixos sentiments: estimar el nostre país, el meu país, des del meu poble, des de les nostres comarques, amb accent de les Terres de l’Ebre i amb accent del Camp de Tarragona, des d’aquesta terra, fent pinya amb tota la gent de Catalunya”, ha afegit, perquè “tal com va dir Gandhi: tots junts hem de ser el canvi que voldríem veure al món”.
El candidat nacionalista per Tarragona i l’Ebre ha deixat clar que “la nostra feina és doncs trobar l’horitzó més llunyà, el que sumi més esperances de tothom, el que faci convergir més mirades, el que parli de progrés i de solidaritat, de treball i de benestar, de confiança en una Catalunya millor”. “Un horitzó que reculli molts horitzons i que tingui en compte totes les mirades. Els reptes s’aconsegueixen anant a favor, mai anant en contra de ningú”, ha reblat, “només així podrem tenir una Catalunya que sempre avanci i que mai vagi endarrere”.


MAS: “PROJECTEN EL QUE EL PAÍS NECESSITA”
Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que “Poblet haurà d’estar molt a l’alçada de les circumstàncies, perquè fins ara hi ha hagut un cap de llista molt potent, que ha fet molta feina i molt bons resultats, en Joan Miquel Nadal. No és fàcil ser el relleu d’algú molt potent, i si no que m’ho expliquin a mí”, ha bromejat.
El líder nacionalista ha explicat que “volem el canvi per defensar amb més eficàcia el nostre autogovern, la nostra capacitat de decidir. I per deixar clar que Catalunya no és una província d’Espanya, sinó una nació d’Europa, i la volem més lliure”. “També volem un canvi per donar prestigi, dignitat i credibilitat a les les nostres institucions”, ha afegit.
Mas ha declarat que “avui presentem tres candidats, Vila, Poblet i Batalla, que son joves, alcaldes de les seves ciutats, amb experiència. En Poblet fa anys que guanya eleccions de manera contundent. Els tres son gent que projecten bona imatge de CiU i del que volem per Catalunya: solvència, seriositat, responsabilitat. Son gent també capaç de somiar i de portar les seves ciutats endavant, capaços de convèncer perquè son patriotes convençuts”, ha reblat.
El secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha assgurat que “CiU té un model de país que passa per les persones i el país en el seu conjunt, equilibrat i amb un sentiment que ha de tenir resposta”. “Totes les propostes de llei electoral son legítimes, i la nostra també. Sempre hem defensat el territori, i ara ens hem quedat sols reclamant que Tarragona, Lleida i Girona tinguin la mateixa representació que ara”, ha advertit.