22/5/10

MOLTA GENT DE LA TORRE DE L'ESPANYOL PATIRAN LES RETALLADES DELS GOVERNS SOCIALISTES!



La mesura afectarà a centenars de pensionistes, a funcionaris i a futures mares de la Torre. Des de CiU la Torre, volem denunciar que el govern que diu sempre que són tan d'esquerres, acabi materialitzant la retallada de drets socials més gran de la història de la democràcia.

Abans d'haver fet això, calia fer polítiques encaminades a no despilfarrar diner públic, i no castigar als que menys tenen.

Des de CiU la Torre, emplacem al govern a que rectifiqui i que mantingui l'estat del benestar, que tan ha costat crear.

El Consell de Ministres ha aprovat aquesta tarda el pla d'austeritat que inclou la retallada del sou dels funcionaris, la congelació de les pensions i la desaparició del "xec nadó", entre altres mesures. La retallada ha rebut el vistiplau dels ministres en una reunió extraordinària, avançada perquè la vicepresidenta Elena Salgado té reunió de l'ECOFIN divendres. La tisorada, que segons l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero permetrà reduir el dèficit públic un 1,5%, ha estat una "decisió d'interès nacional", segons ha explicat la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega.

El pla d'austeritat pretén rebaixar el dèficit públic espanyol, que el 2009 es va situar en l'11,2%, mitjançant una reducció de la despesa en àmbits molts diversos, entre els quals destaquen el sou dels funcionaris, les pensions, les ajudes per tenir fills, la dependència i la despesa farmacèutica. En el cas dels funcionaris de l'Estat, s'ha aprovat una rebaixa mitjana del 5% del salari a partir del juny, que els sindicats ja han anunciat que denunciaran.

La paga extra del mes de juny en quedarà al marge, però ja es notarà la retallada en el sou base i en l'antiguitat. La retallada oscil•larà entre el 0,56 i el 7%, en funció de quin sigui el nivell salarial de la persona.

També veurà reduït el salari el personal laboral de les administracions públiques, i el dels organismes dependents de les comunitats autònomes -en el cas de Catalunya, la Generalitat encara ha de concretar amb quins percentatges- i els dels governs locals. La rebaixa de sou també arriba a les altes esferes. Serà del 15% en el cas dels membres del govern, i d'entre el 8 i el 10% pel que fa al sou dels alts càrrecs.

A més, a partir de l'1 de gener de l'any que ve se suprimirà el "xec nadó", nom amb el qual es va batejar l'ajuda de 2.500 euros pel naixement d'un fill. Els pensionistes també es veuen afectats pel pla d'austeritat, perquè l'any que ve se'ls congelaran les pensions (no s'actualitzaran com fins ara).