13/5/10

MONTILLA I ZAPATERO ANUNCIEN LA RETALLADA SOCIAL MÉS GRAN DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA!



El president espanyol redueix el 5% el sou dels funcionaris, congela les pensions i suprimeix el 'xec nadó' per reduir el dèficit públic. També retalla 6.045 milions de la inversió pública entre 2010 i 2011 i reclama un estalvi de 1.200 milions a comunitats autònomes i a ajuntaments

El govern espanyol estalviarà 15.000 milions d'euros en dos anys amb l'ajuda dels funcionaris, els pensionistes i les famílies. I és que, segons ha anunciat aquest dimecres el president José Luis Rodríguez Zapatero en poc menys de mitja hora, el programa dissenyat pel seu executiu per situar el dèficit públic al voltant del 3% l'any 2013 inclou: reduir el 5% del sou dels treballadors públics aquest any, suspendre la revalorització de les pensions el 2011 i suprimir el xec nadó de 2.500 euros a partir de l'any que ve, entre altres mesures.

Així, segons ha detallat Zapatero, la rebaixa del salari dels funcionaris aquest any serà proporcional als ingressos i es congelarà el 2011. A més, els membres del govern espanyol es retallaran el seu sou un 15%.

Aquest pla d'austeritat també inclou suspendre la revalorització de les pensions, excepte les no contributives i les mínimes, així com l'eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial.

Amb tot, el govern espanyol també preveu una reducció de 6.045 milions de la inversió pública entre els anys 2010 i 2011 i espera que a aquestes mesures s'hi sumi un estalvi de 1.200 milions per part de les comunitats autònomes i els Ajuntaments.

Zapatero ha assegurat que el seu executiu és "conscient' que la reducció de la demanda "afectarà el creixement", i per això ja ha avançat que el 2011 aquest creixement "serà unes dècimes inferior al previst". Per això, segons Zapatero, la reducció no afectarà totes les mesures acordades en les reunions de Zurbano ni les mesures estructurals que ja estan en marxa per accelerar la recuperació.

També ha demanat a empresaris i sindicats que impulsin la reforma laboral que el govern espanyol espera acordar al mes de maig. "Espero i demano sincerament que conclogui amb èxit", ha dit, i que "en no massa temps" puguin acordar les mesures del Pacte de Toledo.

Dit tot això, Zapatero ha dit que la situació actual requereix "un esforç especial, singular i extraordinari", atès que la situació "és difícil i seria insensat negar-ho" i, per tant, demana "un esforç nacional a tots els espanyols".

En aquesta línia, ha remarcat: "Sóc conscient que molts ciutadans no entendran que els demanem més esforços quan estem explicant que estem començant a sortir de la crisi, però és ara quan més ho necessitem per mantenir els inversors, complir amb els compromisos europeus i transmetre una imatge d'estabilitat".
(FONT: DIARI AVUI)